Kuře Tandoori jsou tradiční indické pokrmy plné odvážných a pikantních chutí! Stačí jen 30 minut marinovat a pár minut na grilu a máte hotový chutný pokrm!
Na přípravu potřebujeme:
4 vykostěné kuřecí prsa bez kůže
Na marinádu:
½ šálku čistého jogurtu
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce prášku cibule
1 lžíce mletého česneku
1 lžíce garam masala
1 lžíce lilku koriandru
1 lžíce papriky
1 kávová lžička koriandru
1 čajová lžička kmínu
½ čajové lžičky zázvoru
¼ čajové lžičky kajenského pepře
Způsob přípravy:
- Spojte všechny ingredience do marinády.
- Umístěte marinádu do velkého uzávěru na zip a přidejte kuřecí prsa. Nechte marinovat nejméně 30 minut nebo přes noc.
- Vyjměte kuře z pytlů a marinádu vyhoďte.
- Umístite kuře na grilu při středním ohni 5-6 minut na každé straně nebo do vaření.
Servírovací tip: Servírujte s vařenou rýži nebo indickým chlebem (naan) a omáčkou mango chutney
Recipe by Chopsticks.cz. Picture: lecremedelacrumb.com